Wie is Karina van Ster(k) kindercoaching

Mijn naam is Karina van der Starre. Ik ben geboren in 1970, getrouwd en trotse moeder van een inmiddels volwassen zoon. Zelf kom ik uit een gezin met 7 kinderen waarvan 2 kinderen op jonge leeftijd zijn overleden.

Dit heeft grote invloed op het hele gezinssysteem gehad. Alle gezinsleden afzonderlijk hebben op een eigen manier rouw en verlies ervaren.  Geen kind is hetzelfde en/of reageert vanuit het boekje!

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Windesheim als maatschappelijk werker.

Meteen na de studie, heb ik zeven jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt als ambulant jeugd hulpverlener en gezinsvoogd. Daarna ben ik zeven jaar werkzaam geweest als pedagogisch medewerker in de kinderopvang

(4-12 jarigen). Daar heb ik intensief en met veel plezier met (groepen) kinderen gewerkt.

Toch wilde ik na enige tijd weer meer verdieping in mijn vak. Ik wilde aan het werk met kinderen die vast dreigen te lopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hen die het nodig hebben een helpende hand toereiken. Noem het een roeping omdat het vanuit mijn ziel komt.

 

Een volgende stap

In 2009 heb ik de opleiding tot kindercoach bij BGL & Partners te Assen (een post-HBO registeropleiding) voltooid.

Naast mijn kindercoach praktijk ben ik 13 jaar werkzaam geweest als (school) maatschappelijk werker/Jeugd en Gezinswerker. Binnen deze functie heb ik veel ervaring en werkplezier opgedaan in het werken met opvoeder(s), kinderen, intern begeleiders, leerkrachten en diverse zorgaanbieders. Ook was ik vast onderdeel van de ondersteuningsteams (zorg advies teams) op de scholen. 

Sinds augustus 2022 werk ik op ZZP basis als kindercoach/Jeugd en Gezinswerker en ben ik o.a. werkzaam voor mijn eigen praktijk, voor jeugdzorgorganisatie Nieuw Gezin en eventueel andere opdrachtgevers.

Tevens ben ik opgeleid en werkzaam als K.I.E.S. coach op basisscholen in en vanuit de gemeente Zwolle. Een KIES groep is een spel/doe en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Dit groepsaanbod geef ik altijd samen met een andere opgeleide KIES coach.

Ook ben ik gecertificeerd faalangst trainer, behaald bij Beeld en Brein in Den Helder.

Dit is een aanbod vanuit Sterk.

Ik vind niets mooier dan kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan te leren en te laten stralen. Het coachen van kinderen doe ik met toewijding, compassie, zorgvuldigheid, liefde, aandacht en een gezonde dosis humor.

Ik vind het belangrijk om een vertrouwd contact met het kind op te bouwen, zodat het zich kwetsbaar/leerbaar durft op te stellen om te oefenen met de aangereikte alternatieven.

Een kind heeft veel eigen wijsheid. Hiervan is het zich vaak niet bewust.

Bij deze eigen wijsheid en positieve kwaliteiten wil ik met het kind stilstaan en aansluiten.

Als een kind vast dreigt te lopen, kan er sprake zijn van problemen op school, thuis, met zichzelf of in interactie met anderen. Vaak ervaart de omgeving van het kind een probleem, soms het kind zelf ook.

Deze (soms van elkaar verschillende) ervaringen dienen goed verbonden te worden met elkaar.

Als kindercoach werk ik oplossingsgericht en toekomstgericht

Ik vind het fijn om een bijdrage te leveren aan een positief veranderingsproces.

Met Ster(k) ga ik voor tevreden en blije ouders en een kind wat weer meer zelfvertrouwen heeft, straalt en zich sterk voelt staan (letterlijk en figuurlijk)!

Ik vind het geweldig om kinderen op deze weg te mogen coachen!

 

Lid van beroepsorganisatie voor kindercoaches Adiona.

SKJ geregistreerd onder nummer; 100002186

KVK registratie onder nummer; 54420520

 

 

karinalinkedin.jpg

Sociale media

 

Contact

  • Telefonisch op 06-13132625