Wie is Ster(k) kindercoaching

Mijn naam is Karina van der Starre. (1970.) Ik ben getrouwd en zelf trotse moeder van een zoon.

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Windesheim als maatschappelijk werker. Meteen na de studie, heb ik zeven jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt als ambulant jeugd hulpverlener en gezinsvoogd. Daarna ben ik zeven jaar werkzaam geweest als pedagogisch medewerker in de kinderopvang (4-12 jarigen). Daar heb ik intensief en met veel plezier met (groepen) kinderen gewerkt. Toch wilde ik na enige tijd meer verdieping in mijn vak. Ik wilde weer aan het werk met kinderen die vast dreigen te lopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hen die het nodig hebben een helpende hand toereiken. 

 

Een volgende stap

In 2009 heb ik de opleiding tot kindercoach bij BGL & Partners te Assen (een post-HBO registeropleiding) voltooid.

Naast mijn kindercoach praktijk ben ik parttime werkzaam als (school) maatschappelijk werker/Jeugd en Gezinswerker op een aantal basisscholen. Ook ben ik werkzaam als K.I.E.S. coach.(Spel/doe en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders). 

Ook ben ik gecertificeerd faalangst trainer, behaald bij Beeld en Brein in Den Helder.

Ik geef als jeugd en gezinswerker drie dagen per week informatie, advies en consultatie aan opvoeders en begeleiders van kinderen. Ik begeleid ouders, kinderen en gezinnen bij allerhande opgroei-en opvoed vragen. Naast hulpverlenen, roep ik daar waar nodig verwijzers in die gespecialiseerde jeugdzorg bieden.

Ik vind niets mooier dan kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan te leren en weer te laten stralen. Het coachen van kinderen doe ik met toewijding, compassie, zorgvuldigheid, liefde, aandacht en een gezonde dosis humor. Ik vind het belangrijk om een vertrouwd contact met het kind op te bouwen, zodat het zich kwetsbaar/leerbaar durft op te stellen om te oefenen met de aangereikte alternatieven. Een kind heeft veel eigen wijsheid in zich. Hiervan is het zich niet altijd bewust.

Bij deze eigen wijsheid en positieve kwaliteiten wil ik met het kind stilstaan en aansluiten. Als een kind vast dreigt te lopen, kan er sprake zijn van problemen op school, thuis, met zichzelf of in interactie met anderen. Vaak ervaart de omgeving van het kind een probleem, soms het kind zelf ook. Deze ervaringen dienen m.i. goed verbonden te worden met elkaar.

Als kindercoach werk ik oplossingsgericht en toekomstgericht. In eerste instantie zal ik samen met u een probleem naar een gewenst resultaat ombuigen. Dat geeft lucht en een plan om aan te werken.

Ik vind het fijn om een bijdrage te leveren aan een positief veranderingsproces van een kind! Niets is leuker dan tevreden en blije ouders en een kind wat weer meer zelfvertrouwen krijgt, gaat stralen en zich sterk voelt staan (letterlijk en figuurlijk)!

Ik vind het geweldig om kinderen op deze weg te mogen coachen!

 

karinalinkedin.jpg